Lantmäteriet ska bidra till bekämpning av fastighetsbrott. Arkivbild.
Lantmäteriet ska bidra till bekämpning av fastighetsbrott. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Lantmäteriet ska bistå vid brottsutredningar

ANNONS
|

Lantmäteriet ska i högre grad bidra till bekämpning av fastighetsbrott, och har sedan förra året utrett hur det bäst kan genomföras. Nu är det arbetet klart, enligt ett pressmeddelande från myndigheten.

"Lantmäteriets information är värdefull för brottsbekämpande myndigheter, vi har förutsättningar att ta ett större ansvar i arbetet mot kriminalitet kopplat till fastigheter", säger Susanne Ås Sivborg, generaldirektör för Lantmäteriet, i pressmeddelandet.

Myndigheten har tagit fram förslag på ett antal åtgärder som kommer att presenteras inom kort.

I pressmeddelandet skriver Lantmäteriet bland annat att "fokus i ett framtida brottsbekämpande uppdrag bör ligga på bearbetning och analys av fastighetsinformation och inte på utredning av om brott begåtts", samt att ett flertal lagändringar behövs så att Lantmäteriet kan dela information – och samarbeta – med brottsbekämpande myndigheter.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS