Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Hunden Leelas ägare Yury López och Javier Vega letar tillsammans med sina andra två hundar Azur och Fito i skogen vid Uddarp strax utanför Skepparslöv.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Landslagshunden Leela fortfarande borta

Runt 150 personer sökte under söndagen efter den bortsprungna colombianska landslagshunden Leela – utan att kunna fånga in den.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Men vi har sett hunden både rent visuellt och id-hunden har också känt doftspår. Det viktigaste med dagen är att vi nu vet att hunden bevisligen stannar kvar i området, säger Magnus Svensson, som deltar i sökinsatsen, till Kristianstadsbladet.

Leela, som är en Shetland sheepdog, försvann i onsdags när hon blev skrämd under en promenad med sin ägare. Hunden besökte Kristianstad för att tävla i agility-VM

Sökandet pågår i ett sju kvadratkilometer stort område kring Uddarp. Fastighetsägare i området ombes att titta om Leela kan ha gömt sig i en fastighet.

- Att man söker igenom garage, lador eller har krypgrund, om hon kan ligga och gömma sig någonstans, säger Ella Ekenberg, projektledare för agility-VM, till P4 Malmöhus.

Allmänheten uppmanas att inte försöka fånga henne.