Johan Pehrson och Liberalerna vill driva på för att kronan ska bytas ut mot euron. Arkivbild.
Johan Pehrson och Liberalerna vill driva på för att kronan ska bytas ut mot euron. Arkivbild. Bild: FREDRIK SURELL/TT

L ska samla stöd för att byta kronan mot euron

Liberalerna vill att Sverige inför euron som valuta 2028.
För att samla euroanhängarna inrättar partiet nu ett eurokansli.

ANNONS

– Det ska samla ihop alla de som vill vara med och stödja oss i arbetet med att ta Sverige in i en stabil och stark valuta, säger Liberalernas ledare Johan Pehrson.

– Vi vill samla alla likasinnade, som är intresserade av produktivitet, av säkerhet och av att Sverige ska ha inflytande över sin egen framtid.

Pehrson kallar de 20 åren sedan Sverige i en folkomröstning beslutade att stå utanför valutaunionen för ett "experiment".

– Syftet med euron är bara ett. Det är att säkra välståndet för barnbarnen, säger han.

– De andra partierna kommer förr eller senare, helst förr, att ansluta sig till våran linje.

ANNONS

Pehrson ska i dag, tillsammans med de andra partiledarna, debattera EU i riksdagen. Det blir en försmak av valrörelsen inför EU-parlamentsvalet i juni nästa år.

Liberalerna har tidigare gått till EU-val som det mest EU-positiva partiet. Så också nästa år.

usernewspaperlogoutofferarrowcommentsSökLocationclockplaytwitterfacebookinstagramNotifikationerNotifikationer avNotifikationerstampenpencilusersusers outlinedclocklockdatabasecheckbox-checkedcheckbox-uncheckedlikecheck_circleexclamation-solidgrade

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS