Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

Avspärrningar i centrala Stockholm med anledning av Midnattsloppet. Pressbild.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Löpartävling skapar utmaningar för trafiken

Svettigt för dem som ska springa, men också lite ansträngande för dem som ska ta sig genom staden. Midnattsloppet i Stockholm innebär stora tillfälliga trafikomvandlingar.

För den som inte har tagit på sig löparshortsen redan och börjat värma upp inför Midnattsloppet i Stockholm kan det ändå bli ett litet träningspass att ta sig genom staden under kvällen. Många vägar är avspärrade för så väl biltrafik som gående.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det här är ju ett känt evenemang, att det är stökigt att ta sig fram i stan. När det gäller utfartsvägar så kommer det alltid finnas en chans att ta sig ut, säger Kjell Lindgren, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Han råder den som ska ta sig genom staden att besöka polisens hemsida för en karta över avspärrningarna som kommer att gälla.

Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret i Stockholms stad säger att det är sajten trafiken.nu som gäller för den som vill hålla sig uppdaterad.

- Det är ett samarbete med andra aktörer vi har när det är just större evenemang i stan.

SL hänvisar även de sina resenärer till nätet, men då den egna hemsidan.

- Vi ger alltid rådet till våra resenärer att kolla trafikläget på sl.se, då ska det stå om det är indragna busslinjer eller andra hållplatser som gäller. Man får vara beredd på att resan kan ta lite längre tid, säger Claes Keisu på SL:s presstjänst.

Arrangören av löpartävlingen hänvisar å sin sida till sin hemsida för den som har frågor:

- Generellt sett kan man säga att mellan 20.20 och 00.00 ska man inte åka bil på Södermalm. Men ska man in i mitten så gör man det via Munkbroleden. Eller så får man ställa bilen och dansa med, säger Midnattsloppets projektledare Henrik Balkander.