Löfven och Reinfeldts första match

ANNONS
|

Det är första gången sedan valet 2010 som alla partiledare för riksdagens åtta partier möts i en direktsänd debatt. Det är också första gången som nye S-ledaren Stefan Löfven och statsminister Fredrik Reinfeldt möts i en verbal match.

Löfven som hållit en låg profil sedan han efterträdde Håkan Juholt som partiledare för Socialdemokraterna för tre månader sedan.

- Det är svårt att vara tyst i en hel partiledardebatt, säger Fredrik Reinfeldt till TT.

Börjar klockan 20.00

Debatten sänds i SVT:s Agenda mellan 20.00 och 22.00 med avbrott för Aktuellt 21.00–21.15

I oppositionspartierna har det skett stora förändringar sedan det förra valet; alla utom Sverigedemokraterna har bytt partiledare. I kväll har de chansen att visa var de står.

ANNONS

I kvällens debatt får alla partiledare lika mycket tid. De har inte fått reda på några frågor i förväg utan informeras först strax innan debatten börjar.

Mats Knutson och Camilla Kvartoft leder debatten

- Det blir förstås intressant att se den nye socialdemokratiske ledaren Stefan Löfven möta statsministern Fredrik Reinfeldt i en debatt, säger programledaren Mats Knutson till SVT.

Fredrik Reinfeldt (M), Annie Lööf (C), Jan Björklund (FP), Göran Hägglund (KD), Stefan Löfven (S), Gustav Fridolin (MP), Jonas Sjöstedt (V), Jimmie Åkesson (SD).

ANNONS