Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Statsminister Stefan Löfven solar med hemtjänstchef Emma Karlsson under sitt besök hos på Ringelsta trygghetsboende i Arvidsjaur under förra årets sommarturné (Arkivbild).

Löfven åker buss genom Sverige

Statsminister Stefan Löfven (S) ger sig ut på en buss och bilturné genom Sverige. Den påbörjas i Östersund och avslutas i Visby.

"Jag vill utnyttja den här veckan till att prata politik med så många som möjligt, inte bara de som åker till Almedalen", uppger Löfven i en skriftlig kommentar.

Turnén startar på söndag i Östersund, samma dag som politikerveckan i Almedalen i Visby inleds.

Förra året avstod Löfven från Almedalenbesök. I stället åkte han på Sverigeturné späckad med fototillfällen för media. Bland annat stod han i fören på en kustbevakningsbåt utanför Tjörn, satt i en helikopter i Kallinge, solade med en hemtjänstchef och spelade bingo med pensionärer i Arvidsjaur.

Efter förra årets turné varnade Löfven för att konsulter och "andra starka krafter" riskerar att ta över Almedalsveckan och tyckte att den borde ha mer "folkrörelsestuk".

Men trots kritiken kommer Löfven att tala i Visby på Socialdemokraternas dag på torsdag i nästa vecka, vilket blir slutpunkten på denna sommars Sverigeturné. Då ska Löfvens buss med medföljande Säpobilar ha passerat genom Jämtland, Dalarna, Skaraborg och Småland.

Vilka orter som besöks avslöjas efterhand på grund av säkerhetsskäl, men Löfven kommer bland annat att delta i öppna möten och göra arbetsplatsbesök. Han planerar även att presentera socialdemokratiska vallöften "med fokus på jobb och tillväxt i hela landet."