Det är lång väntan för bouppteckningar, meddelar Skatteverket. Coronapandemin uppges vara en orsak. Arkivbild.
Det är lång väntan för bouppteckningar, meddelar Skatteverket. Coronapandemin uppges vara en orsak. Arkivbild. Bild: Janerik Henriksson/TT

Lång väntan på bouppteckning efter coronavår

ANNONS

Handläggningstiden för bouppteckningar har blivit längre och coronapandemin pekas ut som en förklaring till att anhöriga nu får vänta länge, rapporterar P4 Örebro .

– När vi ser de siffror som presenterades under våren med antalet avlidna i just corona, och så ser vi flödet hos oss som markant ökade i juli och augusti, så hänger det ju ihop, säger Therese Sjögren, enhetschef på bouppteckningsenheten på Skatteverket, till radion.

I normala fall brukar handläggningstiden vara fyra veckor. I dagsläget ligger den på mellan sex och åtta veckor, i vissa fall ännu längre.

Tidigare kunde man begära förtur om man hade särskilda skäl, men det är inte längre möjligt.

ANNONS

– Det är ingen förtur oavsett vad man hävdar för behov, säger Therese Sjögren.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS