Lärare hade sex med elev – får jobba kvar

En lärare på en gymnasieskola i Malmö ska ha haft sex med sin elev - innan han satte betyg, rapporterar Sydsvenskan.

ANNONS
|

Läraren ska nu ha fått en skriftlig varning, rapporterar Sydsvenskan. I anmälningsakten beskriver läraren själv händelseföreloppet. Hanbeskriveratt han gick på klubb och träffade dären elev. Eleven följde med honom hem och de hade sex.

– Det är klart att jag reagerade starkt på det, säger den biträdande rektorn på den berörda skolan.

Läraren erbjöds kontakt med personalhälsovården, men det framgår inte om eleven har erbjudits liknande stöd.Eleven skasjälv inte ha anmält händelsen.

Tog studenten efter händelsen

Enligt Eva Wetterdal som är HR-chef vid Malmö stads gymnasieförvaltning, var eleven myndig vid händelsen för det inträffade. Eftersom att händelsen ägde rum innan eleven tagit studenten och där med fått sina betyg, fick en kollega till den berörda läraren sätta betyg på eleven istället.

ANNONS

I akten står det också att den manliga lärarens agerande inte kommer att omnämnas i tjänstgöringsbetyget, däremot kommer händelsen att tas upp om frågan om misskötsamhet skulletas upp vid referensgivning.

– I ett betyg skriver man om det professionella utförandet. Har man förtroende för en person skriver man ett betyg utifrån det. Har man inte förtroende så skriver man ett betyg utifrån det, säger HR-chef Eva Wetterdal.

Läraren själv vill inte kommentera det inträffade.

– Jag har inget behov av att lägga ut texten ytterligare eller komplettera. Jag kan bekräfta det som står i handlingarna. I övrigt vill jag inte kommentera, säger han till Sydsvenskan.

ANNONS