Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Lärare häktad misstänkt för sexbrott mot barn

En man som jobbat som lärare på flera skolor i Härnösand har häktats misstänkt för sexualbrott mot barn. Enligt P4 Västernorrland informerades föräldrarna till eleverna på onsdagsmorgonen - via mejl.

På onsdagsmorgonen fick föräldrar till elever i grundskolan i Härnösand ett mejl där det framgick att en av de anställda på skolan häktats misstänkt för sexualbrott mot barn, skriver P4 Västernorrland.

Det rör sig om grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt barnpornografibrott, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, och våldtäkt mot barn. Brotten ska ha begåtts mellan sommaren 2013 och sommaren 2014 i Härnösands kommun.

– Det dök upp i ett annat ärende. Det kom till vår kännedom dagarna innan jul, säger förundersökningsledaren Daniel Brodén, chefsåklagare vid Åklagarkammaren i Sundsvall.

Han häktades sedan den 29 december.
– Han erkänner gärningarna, sedan är han inte riktigt överens om rubriceringarna men han erkänner brott och det gjorde han vid häktningsförhandlingen.

Ska inte ha skett på skolorna

Enligt radiokanalen har mannen arbetat som lärare vid flera grundskolor i kommunen. De skriver också att kommunen informerats om misstankarna av polisen. Detta ska ha skett under tisdagseftermiddagen.
Brotten ska dock inte ha begåtts på skolorna, skriver P4 Västernorrland. Något som åklagaren bekräftar.

– Det rör sig om en målsägare, säger Daniel Brodén och fortsätter.

– Kommunen har gått ut med ett meddelande till alla målsmän, de här brotten har inget med hans jobb att göra. Målsägaren är inte en person som han har kontakt med via sitt jobb, säger Daniel Brodén men vill inte säga vad kopplingen är.

"Polisen säger att brotten inte är kopplade till den misstänktes arbete. Den misstänkte är häktad och frihetsberövad och kommer inte att vara på jobbet. Har du som förälder frågor kontaktar du rektor på den skola där ditt barn går", skriver skolan bland annat i mejlet enligt radiokanalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.