En underläkare som arbetade på Varbergs sjukhus misstänks ha skrivit ut narkotikaklassade läkemedel åt sig själv. Arkivbild.
En underläkare som arbetade på Varbergs sjukhus misstänks ha skrivit ut narkotikaklassade läkemedel åt sig själv. Arkivbild. Bild: Anders Andersson / TT /

Läkare skrev ut narkotika åt sig själv

ANNONS

En underläkare vid Varbergs sjukhus utreds för att ha skrivit ut narkotikaklassade läkemedel till sig själv och en anhörig. Läkaren utreds nu för tjänstefel av polisen, skriver P4 Halland.

Läkemedel ska ha skrivits ut under åtta månader fram till i april i år och förskrivningarna ska ha skett till ett rabatterat pris.

– Vi betraktar det som ett brott och har polisanmält, så här får man inte göra, säger ställföreträdande chef Carina Forsberg vid Varbergs sjukhus, till radion.

Underläkaren arbetar inte längre kvar på sjukhuset.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS