En kraftig brand förstörde Ansgariikyrkan i Jönköping under natten. Brandorsaken är oklar. Polisen har inlett en utredning om mordbrand.
En kraftig brand förstörde Ansgariikyrkan i Jönköping under natten. Brandorsaken är oklar. Polisen har inlett en utredning om mordbrand. Bild: Mattias Landström/TT

Kyrka och förskola förstörda i brand

Ansgariikyrkan i Jönköping förstördes i en brand under natten till tisdagen. En förskola i samma byggnad drabbades också.
– Nu är det 50 barn som inte har någonstans att ta vägen, säger Ulf Hegestrand, som arbetat på förskolan, till Jönköpings-Posten.

ANNONS

Ingen person skadades i branden, som upptäcktes vid tvåtiden på natten. Elden bedöms ha startat i en entrédel av byggnaden. När polis och räddningstjänst kom till platsen, slog stora lågor ut genom taket.

– Det är väldigt omfattande skador, tyvärr, säger Samuel Nyström, räddningschef i Jönköping, till TT.

Vid åttatiden på morgonen var branden nästan släckt, men rester från taket och annat låg fortfarande och pyrde. Strax efter lunch var den akuta insatsen avslutad, uppger räddningstjänsten i Jönköping.

Det är oklart varför det började brinna. Polisen har inlett en utredning om misstänkt mordbrand.

Kyrkan ligger i stadsdelen Vättersnäs, strax intill E4. Under förmiddagen uppstod trafikstörningar när bilister stannade på motorvägen för att filma brandplatsen.

ANNONS

Ansgariikyrkan tillhör samfundet Equmeniakyrkan.

I byggnaden fanns också en personaldriven förskola, som hyrde lokaler av församlingen. Ulf Hegestrand var med och startade förskolan 1989.

– Det är otäckt att se sin gamla arbetsplats försvinna, säger han till Jönköpings-Posten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS