Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinna våldtagen i sin egen bostad

En kvinna ska ha blivit våldtagen i sin egen bostad i Sävsjö, nu har polisen upprättat en förundersökning gällande händelsen. - Vi vill inte uttala oss allt för mycket eftersom det kan påverka utredningen, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman i Region Jönköping.

Händelsen ska ha inträffat under den gångna helgen i kvinnans bostad. Polisen ska först senare blivit uppmärksammade om våldtäkten. 

- Vi har efter händelsen pratat med kvinnan och hon har berättat det här, säger Thomas Agnevik, polisens presstalesman i Region Jönköping. 

Polisen förtegen: "Oroliga"

Polisen är i nuläget mycket förtegen om händelsen. Detta på grund av att det kan finnas risk att det påverkar den nu upprättade förundersökningen om våldtäkten. 

- Vi är oroliga för att det ska påverka utredningen. Vi vill få möjlighet och tid att utreda det här brottet så att vi kan lagföra den som kan vara misstänkt, säger Thomas Agnevik. 

I nuläget har polisen utfört en brottsplatsundersökningen i kvinnans bostad, men trots det finns det ingen misstänkt just nu. 

- Vi har ingen misstänkt i ärendet, vi har uppgifter som gör att vi har goda förhoppningar om att få tag i mannen, säger Tommy Thorngren, kommunikatör för polisen i Region Jönköping.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.