Kvinna vådaskjuten i huvudet i Uppsala

En kvinna i 55-årsåldern träffades i huvudet av när ett hagelgevär avlossades under söndagen. Kvinnan fördes med ambulans till sjukhuset.

ANNONS
|

Det var vid 13-tiden under söndagen som en kvinna i 55-årsåldernträffades i huvudet när ett hagelgevär avlossades. Händelsen ska ha inträffat i närheten av Uppsala garnison under en skyddsjakt på ett flygfält.Kvinnan ingår i det jaktlag som genomförde skyddsjakten.

– Man skulle skjuta ett rådjur, menträffadeäven kvinnan i huvudet. Hon hade tur för hon kunde själv gå till ambulansen, bekräftar polisens presstalesman Christer Nordström.

Ingen formellt misstänkt

Det ska vara klarlagt att det är en man i 45-årsåldern som avlossat det gevär vars skott träffade kvinnan i huvudet. Men i nuläget är han inte misstänkt för brott.

–Nej, ingen är formellt misstänkt. Man har upprättat en anmälan om vållande till kroppsskada. Men efter förhör har ingen person formellt delgivits brottsmisstanke. Polisen vill utreda saken ytterligareinnan det kan bli aktuellt med en brottsmisstanke riktad mot en specifik person, förklarar polisens presstalesman Christer Nordström.

ANNONS

Händelsen betecknas nu som en olycka. Denskyddsjakt som genomfördes när det hela inträffade utförs rutinmässigt på civila och militära flygfält för att upprätthålla flygsäkerheten.

ANNONS