Polisens tekniker på platsen där en kvinna blev skjuten till döds på Ribersborg i Malmö.
Polisens tekniker på platsen där en kvinna blev skjuten till döds på Ribersborg i Malmö. Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinna skjuten till döds i Malmö

Den kvinna i 30-årsåldern som skottskadades i Malmö har avlidit. Senare under måndagen greps en man för delaktighet i mordet. Skjutningen utreds som mord alternativt dråp.

ANNONS
|

Det var på måndagsförmiddagen som en kvinna i 30-årsåldern sköts i Slottsstaden i Malmö. Enligt vittnen på platsen bar kvinnan på ett litet barn, skriver SVT Nyheter Skåne.

Vittnen hörde flera skott och strax innan tio larmades polisen till platsen. Kvinnan och två andra personer fördes till sjukhus. Inledningsvis fanns det uppgifter om att en av de två andra personerna också träffats av skott men det var bara kvinnan som blev fysiskt skadad.

Tidigt på eftermiddagen skrev polisen på sin hemsida att kvinnan har avlidit.

Vid skjutningen fanns många vittnen på platsen.

– Vi har många och goda vittnesuppgifter, säger Calle Persson, polisens presstalesperson.

ANNONS

Han vill inte kommentera om en eller flera gärningsmän varit inblandade. Men händelsen rubriceras som mord alternativt dråp.

Senare under måndagen meddelade polisen att en man gripits misstänkt för delaktighet i mordet. Mannen anhölls senare på kvällen på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord och för grovt vapenbrott.

Skottlossning utbröt på måndagsmorgonen i Malmö.
Skottlossning utbröt på måndagsmorgonen i Malmö. Bild: Johan Nilsson/TT

Polispatruller rör sig i området

Området spärrades av för en kriminalteknisk undersökning och polisen kommer under dagen och kommande dagar ha polispatruller i området "i trygghetsskapande syfte", skriver man på sin hemsida.

45 minuter efter skottlossningen larmades polisen om en bilbrand i stadsdelen Lorensborg i Malmö.

– Vi vet inte om händelserna har något samband, men kommer att utreda om det är så. Det ligger nära i både tid och geografi, så det kan vara av intresse, säger Calle Persson.

ANNONS