En kvinna har skjutits i en lägenhet på Värmdö utanför Stockholm. Arkivbild
En kvinna har skjutits i en lägenhet på Värmdö utanför Stockholm. Arkivbild Bild: Johan Nilsson/TT

Kvinna sköts i lägenhet – man anhållen

En kvinna har fått livshotande skador efter att skjutits i en lägenhet i Gustavsberg på Värmdö öster om Stockholm. En man i 25-årsåldern är gripen och anhållen för brottet.

ANNONS

Den misstänkte gärningsmannen greps i lägenheten, berättar polisens presstalesperson Ola Österling.

Kvinnan fördes med ambulanshelikopter till sjukhus och hennes skador bedöms som livshotande.

Den gripne mannen är i 25-årsåldern. Han anhölls på söndagsmorgonen och är misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott.

Polisen har spärrat av brottsplatsen och kommer att genomföra en teknisk undersökning där, men i dagsläget arbetar många kriminaltekniker med andra brottsfall i Stockholmsområdet och det kan därför dra ut på tiden något, enligt Ola Österling.

Polisen har även säkrat vapnet.

– Vapnet är kvar i lägenheten, och det ska undersökas av tekniker, säger Ola Österling och nämner att det handlar om en pistol eller revolver.

ANNONS

Vilken eventuell relation personerna har med varandra är oklart.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS