Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Kvinna misshandlad till döds i Boden - man gripen

En kvinna i 55-års åldern har avlidit under söndagen efter att ha blivit misshandlad i en bostad i Boden natten mot lördag . I samband med polisens ingripande anhölls en man i 60-års åldern för dådet.

Det ska ha varit under natten till lördag som en kvinna i 55-årsåldern misshandlades svårt i en bostad i Boden, skriver polisen. Misshandeln ska ha skett i samband med ett bråk. Under söndagen avled kvinnan till följd av sina skador. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

- Det ska ha varit ett bråk under natten och vi grep den 60-åriga mannen i samband med att vi kom dit, säger Johan Aittamaa vid polisen i Norbotten. 

Anhållen - skäligen misstänkt för dråp

John Aittamaa kan inte ge information om exakt när eller hur larmet till polisen ska ha inkommit till polisen men att den gripne mannen är anhållen, skäligen misstänkt för dråp. Enligt polisens hemsida och händelserapportering ska dock larmet om bråket inkommit vid klockan 03.53, natten mot lördag, och misshandeln ska ha skett i under en pågående fest i en bostad. 

- Nu pågår en teknisk undersökning och vi hör oss för med vittnen på platsen, säger Aittamaa. 

Kan inte ge information om deras relation

Aittamaa vill inte gå in på om det ska ha funnits något tillhygge eller vapen inblandat i bråket eller vad för slags skador kvinnan i fråga ska ha avlidit av. Han vill heller inte uppge om mannen och kvinnan kände varandra. 

- Vi har hållit förhör med mannen under helgen och arbetet kommer att fortsätta i kommande vecka, säger Aittamaa.

Polisen hänvisar till att med hänsyn till brottets beskaffenhet kommer ytterligare uppgifter om utredningen inte att lämnas ut i nuläget.

Texten uppdateras.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.