Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Kvinna hittad död utanför höghus

En man har anhållits misstänkt för mord efter att en kvinna hittats död på marken utanför ett lägenhetshus i Stockholm. Enligt polisen var ett fönster öppet fyra trappor upp. – Det är en äldre kvinna som hittades död av andra boende i huset, säger polisens Albin Näverberg.

Larmet om att en död kvinna hittats liggande på backen kom vid 08-tiden på söndagsmorgonen från Södermalm. Polis kom till platsen och kunde då gripa en man som befann sig i en lägenhet i bostadshuset.

– Det är en äldre kvinna som hittades död av andra boende i huset som jag förstått det. Vi har gripit en äldre man, säger Näverberg, polisens presstalesperson i Region Stockholm.

Om det finns någon relation mellan offret och den gripne vill Näverberg inte säga i nuläget.

– Vi kan inte säga att mannen på sannolika skäl kan misstänkas för dådet, utan nu får utredningen visa vad som hänt. Vi utreder omständigheterna och det finns ju inget mellanting här; antingen är det mord eller dråp, eller så är det inget brott alls som skett.

Platsen var på söndagsförmiddagen avspärrad för teknisk undersökning. Polisen är på plats för att bland annat höra grannar.

Finns det någon känd hotbild mot kvinnan?

– Det kan jag inte uttala mig om. Inre spaning pågår, säger Näverberg.

Senare under söndagen kunde polisen meddela att åklagare anhållit den misstänkte mannen.

– Han är skäligen misstänkt, alltså den lägre misstankegraden för mord/dråp, säger Näverberg.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.