1/56

Kungafamiljens 2016 i bilder

Kungafamiljen kan summera ett händelserikt 2016. Man växte från elva till tretton medlemmar och firade två födslar, två dop och ett 70-årskalas.

När 2016 går mot sitt slut kan kungafamiljen summera ännu ett händelserikt år. Inga bröllop förvisso, men väl två födslar och två efterföljande dop.

Den 2 mars välkomnade kronprinsessan Victoria och prins Daniel sonen prins Oscar. Den 19 april var det prins Carl Philip och prinsessan Sofias tur när prins Alexander kom till världen.

LÄS ÄVEN: Grattis drottning Silvia 73 år

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia har hunnit med statsbesök i bland annat Bhutan och Tyskland och stöttat svenska idrottare på OS i Rio. Kungens stora höjdpunkt var förstås i april då han firades stort på sin 70-årsdag.

LÄS ÄVEN: Sport – då är kungen precis som du

De många högtiderna har gjort att prinsessan Madeleine och Chris O’Neill, till vardags bosatta i London, har vistats i Sverige en hel del tillsammans med barnen prinsessan Leonore och prins Nicolas.

Det har med andra ord funnits gott om tillfällen för kusinträffar – något som också präglar bildspelet ovan där vi blickar tillbaka på kungafamiljens händelserika år. Bläddra vidare och minns alla höjdpunkterna!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.