Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

M-ledaren Anna Kinberg Batras besked om att samtala med SD har nu lett fram till ett första möte som ska hållas på tjänstemannanivå mellan partierna. Arkivbild.

Kritik mot möte mellan M och SD

Moderaterna och Sverigedemokraterna ska börja mötas i mer organiserad form. M har tackat ja till en inbjudan från SD för en första träff på tjänstemannanivå.

Att det handlar om ett möte på tjänstemannanivå, bekräftar Moderaternas pressekreterare Niklas Gillström för TT. Vad som ska behandlas vet inte M, enligt honom. Det enda som är klart är att det inte kommer att vara ett möte på partiledar- eller gruppledarnivå.

Innebörden i förra veckans besked från M-ledaren Anna Kinberg Batra – att partiet nu är berett att samtala med SD – har hittills varit lite oklar. Även hos övriga Allianspartier råder osäkerhet om detta och de är kritiska till mötet mellan M och SD.

Gruppledaren Tomas Eneroth (S) reagerar också på uppgifterna:

- Det är djupt bedrövligt att Moderaterna normaliserar ett rasistiskt parti med nazistiska rötter. Det är väldigt naivt att tro att det skulle begränsas till några sakfrågor. Vad Moderaterna gör är att öppna dörren för ökat inflytande för SD, och det vittnar om en desperation från Moderatledaren.

- Det här kommer att öka splittringen och konfrontationen i svensk politik och leda till att vi får ett blåbrunt block, säger Eneroth till TT.

SD:s pressavdelning bekräftar att ett tjänstemannamöte ska ske "i närtid" men vill i övrigt inte kommentera saken.