Kritik mot arrangörerna efter utbrottet på tantrafestivalen

Minst 100 personer har nu bekräftats smittade av covid-19 efter tantrafestivalen på kursgården Ängsbacka i Värmland. Efter den ökade smittspridningen har Norge nu infört karantänskrav mot regionen.
– Så länge vi kände att vi hade situationen under kontroll så såg vi ingen anledning att avblåsa eventet, säger Malin Wik på Ängsbacka till P4 Värmland.

ANNONS
|

106 fall av covid-19 konstaterats efter tantrafestivalen på kursgården Ängsbacka i värmländska Molkom som hölls för drygt två veckor sedan, rapporterar NWT. Under festivalen deltog omkring 500 personer och enligt arrangören så hade alla deltagare ett eget ansvar.

– Hur de personer som faktiskt har valt att komma hit, sedan har valt att efterleva de förhållningsregler och så, det har vi inte ansvar för, säger Malin Wik på Ängsbacka till P4 Värmland.

Två personer testades positivt under festivalen och skickades hem.

– Så länge som vi kände att vi hade situationen under kontroll såg inte vi någon anledning till att avblåsa eventet, säger Malin Wik.

ANNONS

LÄS MER:Coronautbrott på tantrafestival – över 80 smittade

Flera deltagare har kritiserat arrangörerna för att inte ha informerats om de två fallen när de befann sig på festivalen.

– Att vi hade de här två personerna som testades positivt under andra halvan av tantraveckan, att de skulle resultera i en smittspridning som ser ut som den gör nu, det var inte något som vi över huvud taget skulle kunna föreställa oss, säger Malin Wik.

Sedan utbrottet har Norge infört inreseregler och karantänskrav mot regionen och smittskyddet i Värmland är nu oroliga för att smittspridningen på festivalen kan leda till ett stort antal svårt sjuka personer. De menar även att samtliga 500 deltagare kan har exponerats för smittan.

LÄS MER:Norge skärper inreseregler och karantänskrav

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS