Kristersson: ”Vi tar anklagelserna på mycket stort allvar”

En moderat riksdagsledamot utreds nu internt för olämpligt sexuellt beteende mot en flicka under 18 år. Partiledaren Ulf Kristersson kommenterar nu för första gången.
– Vi tar den här typen av anklagelser på mycket stort allvar, säger han.

ANNONS
|

Partiledningen för Moderaterna tog del av anklagelserna mot riksdagsledamoten i förra veckan. Enligt Expressen, som var först att avslöja händelsen, är flickan över 15 år men under 18.

Partisekreteraren Gunnar Strömmer berättade på fredagen att en utredning har inletts i partiet.

”Går till botten med detta”

I samband med sensommartal i Strängnäs på söndagen fick partiledaren Ulf Kristersson frågor om ärendet. Han känner till anklagelserna och menar att M alltid tar denna typ av händelser på mycket stort allvar.

– Därför berättade vi häromdagen att vi har tillsatt en mycket noggrann utredning där vi kommer gå till botten med detta tills vi vet vad som hänt, säger han.

ANNONS

Ingen timeout

Riksdagsledamoten är fortfarande i tjänst, någon timeout eller avstängning har ännu inte anmodats av partiet.

– Nej, det pågår en utredning och den måste visa vad som hänt, säger Kristersson.

Riksdagsledamoten själv förnekar bestämt anklagelserna.

– Det är ingenting jag någonsin har hört talas om, har ledamoten tidigare sagt till Aftonbladet.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS