Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristersson ska ha allvarligt samtal med Bali

Ulf Kristersson kallar partikollegan Hanif Bali till ett allvarligt samtal. Det efter att riksdagsledamoten angripit Carl Bildt på Twitter. Det skriver Aftonbladet.

Det är med anledning av Irans utrikesminister Javad Zarifs besök i Sverige som konflikten inom Moderaterna uppstått. Utrikesministern träffade både utrikesminister Margot Wallström (S) och tidigare utrikesministern Carl Bildt (M).

Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) har varit kritisk mot besöket, vilket han skrivit om på Twitter. Det berättar Aftonbladet.

”Sverige fullföljer Bildt-doktrinen. I täten för att normalisera relationen med regimen. Passande att doktrinen är döpt efter en man som inte lyckats ha rätt om ett enda utrikespolitiskt skeende någonsin.” skriver Hanif Bali.

Han sågar Bildts agerande på Balkan och även dennes hållning mot Ryssland.

I en kommentar till Aftonbladet kallar partiledare Ulf Kristersson Balis uttalande för oacceptabelt och säger att han omedelbart kommer att kalla in honom till ett mycket allvarligt samtal.

– Så här beter vi oss helt enkelt inte, vare sig mot partivänner eller meningsmotståndare, säger Kristersson i en kommentar till tidningen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.