Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kristersson kallar invandringen för belastning – men vill inte se totalstopp

Moderatledaren kopplar en för stor invandring i Sverige till kriminalitet, hedersproblematik och sociala problem i P1 Morgons partiledarutfrågning.
– En mycket, mycket hög andel av detta handlar om invandring, säger Ulf Kristersson till Sveriges Radio.

Moderatledaren Ulf Kristersson anser att invandringen i Sverige är för stor, det säger han i P1 Morgons partiledarutfrågning på onsdagen.

– Det är uppenbart att invandringen i Sverige har blivit en belastning både när det gäller kriminalitet, hedersproblem, sociala problem och trångboddhet, säger Ulf Kristersson i P1 Morgon.

På frågan hur det är uppenbart tar Moderatledaren upp skjutningar och gängproblematik i utsatta områden som exempel.

– En mycket, mycket hög andel av detta handlar om invandring sen det är ingen tvekan om att det finns annan brottslighet också, säger Ulf Kristersson till Sveriges Radio.

Däremot delar han inte Sverigedemokraternas uppfattning om att det behövs ett totalstopp i invandringen.

SD-ledaren Jimmie Åkesson skrev i februari att "Sverige behöver ett totalstopp för all invandring som utgör en social, kulturell eller ekonomisk belastning".

När Ulf Kristersson då kommenterade Åkessons uttalande skrev han att Sverige har stora problem med integration, hederskultur och klanstrukturer, men tillade att han inte tycker att man "generaliserande ska prata om människor som en belastning”, skriver TT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.