Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Kristersson dementerar uppgörelse med V

Vänsterledaren Jonas Sjöstedt gick tidigare i dag ut i Expressen och meddelade att han är överens med Moderaterna och Kristdemokraterna om att fälla regeringen för uppgörelsen om arbetsrätten. Ulf Kristersson dementerar och säger att någon uppgörelse mellan partierna inte existerar, enligt Expressen.

Jonas Sjöstedt uppgav tidigare i dag för Expressen att han skulle vara beredd att fälla regeringen tillsammans med Moderaterna och Kristdemokraterna. Utspelet kommer efter att regeringen presenterat direktiven för den utredning som ska behandla förändringar i arbetsrätten, och som bland annat innefattar en uppluckring av turordningsreglerna.

Jonas Sjöstedt uppger att partierna fört samtal om detta.

– Ja, de har bekräftat det för mig, att de är redo i sådant fall, säger han till tidningen.

M dementerar uppgörelse

Moderatledaren Ulf Kristersson dementerar dock att det ska ha funnits några samtal.

”Vi har inte kontaktats av Sjöstedt, men vi är alltid beredd att fälla den här regeringen om det finns en majoritet emot den eftersom vi tycker den är dålig. Vilka bevekelsegrunder Sjöstedt har får han svara för.” skriver han i ett sms till Expressen.

KD-ledaren Ebba Busch Thor skriver på Twitter att hon är beredd att avsätta regeringen, men kommenterar inte påståendet om att partiet skulle vara överens med Vänsterpartiet.

"Den sittande regeringen borde aldrig ha tillträtt och vi är beredda att avsätta den och ge Sverige en ny politisk inriktning." skriver hon.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.