Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bild: Googlemaps

Kraftig explosion vid villa i Malmö

Enligt polisens initiala rapport hördes en kraftig smäll strax före ett-tiden natten till torsdagen i Malmö. En familj ska ha varit hemma, skriver Sydsvenskan.

Det är oklart vad som har orsakat explosionen som ska ha skett vid en garageport till en fastighet i bostadsområdet Valdemarsro. Smällen uppges ha varit så kraftig att den hördes över hela Malmö, skriver Sydsvenskan

- Vi håller på att undersöka platsen, men har precis konstaterat att det inte brinner, sade Daniel Gren, inre befäl räddningstjänsten Syd, till SVT Nyheter Skåne under natten.

En familj ska ha varit hemma när detonationen inträffade men polisen vill inte uttala sig om huruvida det finns en hotbild mot familjen. Det finns i nuläget inga uppgifter om personskador och omständigheterna kring detonationen uppges vara oklara.  

Ett större område runt fastigheten är avspärrat och polisen har bland annat knackat dörr i området för att samla in vittnesuppgifter som kan hjälpa utredningen framåt. Polisens tekniker är på plats för att se vad som orsakat explosionen. 

– Vi misstänker att detonationen har orsakats av någon form av sprängmedel. Garageporten är mer eller mindre bortsprängd, säger Jerker Olsson, inre befäl vid Malmöpolisen till Aftonbladet

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.