Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut

Kraftig explosion i lägenhet

Polisen har larmats om en explosion i en lägenhet i Stockholm. Enligt uppgifter till polisen hördes en kraftig smäll från en lägenhet. Patrullerna på plats har hittills kunnat konstaterat skador på fastigheten.

Strax innan klockan 14 larmades polisen om en explosion i Solna i Stockholm. Enligt initiala uppgifter till räddningstjänsten luktar det bränt. Men någon synlig brand har inte konstaterats.

– Enligt patrullen på plats finns det skador på ett balkongräcke. Det är oklart vad som hänt, säger polisens pressinformatör i Stockholm, Towe Hägg.

Poliserna på plats kommer tillsammans med räddningstjänsten arbeta för att ta reda på mer vad som har hänt. Även räddningstjänst och ambulans är på plats.

 

Uppgifter: Kopplingar till gängkriminalitet

En person ska ha stått i köket när en handgranat kastades mot balkongen. Denne ska själv ha tagit sig ur lägenheten och uppges vara oskadd. Dock ska lägenheten ha fått stora skador. Händelsen ha kopplingar till gängkriminalitet, enligt uppgifter till Aftonbladet.

– Det är ingenting vi kan bekräfta just nu. Vi har bara konstaterat att det finns skador på balkongen. Våra patruller är kvar på platsen, men teknikerna som kan göra en bedömning om vilken typ av sprängladdning det eventuellt rört sig om kommer till kvällen.

Vad gör ni nu på den misstänkta brottsplatsen?

– Vi pratar med folk som har uppgifter att lämna för att skapa oss en bild av vad som hänt, berättar Towe Hägg, polisens pressinformatör i Stockholm.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök. Det finns ingen misstänkt i nuläget.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.