Under ett digitalt möte missade moderaternas ersättare att stänga av sin mikrofon.
Under ett digitalt möte missade moderaternas ersättare att stänga av sin mikrofon. Bild: Hasse Holmberg / TT

Kommunpolitiker kallade ledamot för ”jävla arab”

Under ett möte i stadsbyggnadsnämnden i Helsingborg glömde en av politikerna att stänga av sin mikrofon och alla närvarande hörde därför när han kallade vice ordförande för ”jävla arab”, skriver Helsingborgs dagblad.

ANNONS
|

En moderat politiker i stadsbyggnadsnämnden i Helsingborgs stad glömde stänga av sin mikrofon under ett digitalt sammanträde under torsdagen.

Mot slutet av mötet diskuterade alliansen och oppositionen ett ärende fram och tillbaka, och det var när vice ordföranden hade ordet som alla på mötet kunde höra moderaternas ersättare säga ”Håll käften jävla arab”.

Moderaternas gruppledare samlade sina partikamrater direkt efter mötet för ett samtal om det som hänt. Ersättaren valde då att avgå med omedelbar verkan och sade dagen efter till Helsingborgs dagblad att det han sade inte var riktat till vice ordföranden.

– Jag är väldigt väldigt ledsen för det som inträffade. Det var inte menat mot honom, jag snackade med en kompis på telefonen, sen kom det bara upp, säger han till tidningen.

ANNONS

Vice ordföranden säger att han aldrig tidigare har hört någon uttrycka sig på det sättet och att han vanligtvis tycker att det är bra debattklimat i lokalpolitiken.

– Jag har aldrig hört något som det här innan, det är helt utanför spelplanen, säger han.

Han tycker också, om det stämmer som ersättaren säger att han hade en vän i telefon, att det också skulle vara olämpligt.

– Han satt med stora hörlurar och lyssnade på vår diskussion. Våra ärenden är myndighetsutövning, om han hade någon som lyssnade i telefon är det inte lämpligt, säger han till tidningen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS