Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Kommunpolitiker föreslår: Inför sex på arbetstid

Sex på arbetstid är någonting som Fullmäktigeledamoten Per-Erik Muskos (S) vill se i Övertorneå kommun.

Under måndagen lämnade Muskos in en motion till kommunfullmäktige som löd "Erbjud personalen möjlighet till sex på arbetstid".

I motionen skriver Muskos att Övertorneå kommuns befolkningskurva minskar.
"Detta gör att barnafödande bör uppmuntras. Då sex dessutom är en ypperlig motionsform med dokumenterade positiva effekter för välbefinnandet bör kommunen slå två flugor i en smäll och uppmuntra personalen till att nyttja sin friskvårdstimme till att gå hem och ha sex med sin partner".

– Det finns ju ett reglemente när man kan ta ut sin friskvårdstimme. Man kan ta ut massage när man vill och det kan ju vara bra att ta ut med på arbetstid när

Men Muskos säger att sex är ett tabubelagt ämne i området.

– Det är ju inget man pratar öppet om. Det är ganska skrämmande, folk har sysslat med det genom alla tider. Jag tror egentligen inte att vi har för lite umgänge med våra partners men det finns ju unersökningar på att det är hälsosamt med samlag. säger Muskos.

Lockade till skratt

När Muskos presenterade motionen på kommunfullmäktige under måndagen blev det en hel del skratt i lokalen.

– Visst är det en skämtsam sida i det också, men jag får ju en bild av att folk många gånger har sex mer av sina äktenskapliga plikter.

– Tyvärr för Övertorneå har nästan sista tåget gått för en befolkningsökning. Befolkningen har blivit så gammal men jag hoppas att förslaget kan ändra någonting. Men egentligen är det ju mest för att folk ska må bra.

Per-Erik tror att sex är en bristvara och vardagen med barn och arbete är stressig. Han tror därför att befolkningen kan må bra av närhet och egentid.

– Det är ju tråkigt om någon inom kommunen skulle se det här som negativt och pinsamt. Se det mer som en möjlighet för folk att spendera med tid med den man älskar, säger Per-Erik Muskos.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.