Kolleger kommenterade Emmas vikt efter mammaledighet

Emma Ravandoni, 26, hade precis varit mammaledig när hon kom tillbaka till sitt jobb. Då möttes hon av kolleger som kommenterade hennes kropp och vikt. – De sa att de inte kände igen mig och att jag blivit större, säger Emma, som publicerade ett uppmärksammat inlägg på Instagram om kommentarerna.

ANNONS
|

26-åriga Emma Ravandi från Bromma arbetar som sjuksköterska, men har varit mammaledig med sin ettåriga dotter Esterunder en tid. När hon för några veckor sedan kom tillbaka till jobbet fick hon kommentarer gällande hennes kropp och vikt. De sa bland annat att de inte kände igen henne och att hon hade blivit större sedan de såg henne sist. Kommentarerna gjorde henne både chockad och upprörd, som Expressen har skrivit om.

–Jag blev ledsen och hade svårt att finna mig i situationen. Så som samhället ser ut så idag så är deten press på att man ska se ut på ett visst sätt. När kollegerna påpekade detta blev jag helt ställd, berättar Emma.

ANNONS

Första gången hon fick en kommentar om sin vikt valde hon att inte lägga någon energi på den personen. Men andra gången ifrågasatte hon kollegan.

– Jag frågade hur de tänkte och frågade på vilket sätt de inte kände igen mig. Jag förstår verkligen inte hur man kan säga något sådant. De har inte med det att göra, min kropp är min ensak och ingen har någonsin rätten att kommentera den, menar Emma.

Skrev om händelsen på Instagram

Emma valde att uppmärksamma händelserna i ett inlägg på Instagram. Där skriver hon bland annat hur hon känner kring det som har hänt. Hon skriver att hon idag älskar sin kropp och att den bara är till för henne. Att den är fantastisk och har gett henne en dotter. Men så har hon inte alltid känt.

– Jag hade ätstörningar förr. Det är först nu jag känner en tacksamhet och ödmjukhet mot min kropp. Idag är jag tillfreds. Men eftersom det inte alltid varit så är det extra viktigt att ta den här kampen nu. Ingen vet vad någon annan har varit med om tidigare, därför måste människor sluta kommentera andras kroppar, berättar hon.

"Flera har hört av sig"

Efter inlägget har många hört av sig och berättat hur de känner igen sig i Emmas berättelse.

ANNONS

– Det har varit otroligt peppande att folk har hört av sig och sagt att de känner igen sig i min situation och kanske varit med om liknande saker. Då kan man finna stöd i varandra, säger Emma.

Emma vet inte om de berörda kollegerna har sett hennes inlägg, men tycker inte att det spelar någon roll om de gör det. Hon kommer inte heller att ta upp en diskussion med dem igen.

– Jag känner att jag har vunnit ändå och kommit dit jag har velat. Jag har bara gjort det här för min egen skull och känner att jag inte skulle bli gladare av att prata med dem kring det här igen. Men om de läser inlägget så hoppas jag att de kanske förstår att man är ensam om att äga sin kropp. Och den har ingen med att göra.

ANNONS