En man har gripits efter att ha dragit kniv mot två personer i Vänersborg. Arkivbild.
En man har gripits efter att ha dragit kniv mot två personer i Vänersborg. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Knivman omhändertagen efter envarsgripande

En man beväpnad med kniv har gripits i Vänersborg efter att han attackerat två personer i samband med ett envarsgripande.

ANNONS

Det var under måndagseftermiddagen som flera vittnen såg fem ungdomar, inklusive den knivbeväpnade mannen, röra sig runt parkerade bilar vid ett bostadsområde i Vänersborg. Enligt vittnen verkade ungdomarna vara påverkade och de bar på en väska som man misstänkte innehöll stöldgods.

Vittnen misstänkte också att de fem ungdomarna hade gjort eller skulle göra inbrott i bilarna.

– En man och en kvinna har sen konfronterat den här gruppen, det är väl så att man försökt att gripa dem genom envarsgripande, säger Stefan Gustafsson, presskommunikatör på polisen.

– Då har den misstänkte tagit upp en kniv och gjort ett utfall mot de båda och träffar kvinnans hand, fortsätter han.

ANNONS

Kvinnans fick skärskador som dock inte var allvarliga, men mannen klarade sig utan skador.

Snart kom polisen till platsen och den knivbeväpnade mannen kunde gripas. Han är misstänkt för grov misshandel, försök till grov misshandel och brott mot knivlagen.

– De (vittnena) har lyckats uppehålla dem så att de inte har kunnat lämna platsen. De har gjort en bra insats med tanke på att vi har lyckats gripa den här personen.

Tre personer flydde från platsen innan polisen hann fram. Den andra personen som var närvarande vid polisens ankomst har inte gripits.

– Det fanns inga bevis för brott i hans fall.

Polisen vet ännu inte om de som flydde från platsen har fått med sig något stöldgods.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS