Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Mannen i Landskrona fick föras till sjukhus efter att ha blivit skottskadad. Arkivbild.

Knivman gjorde utfall – sköts i ben av polis

En man med kniv har blivit skjuten av polis i benet i Landskrona. Mannen uppges ha gjort utfall mot poliser med en kniv, varpå de öppnade verkanseld.

Den skjutne, som är i 50-årsåldern, har förts till sjukhus med skador som inte betraktas som livshotande. Polisen fick larm om mannen från östra Landskrona strax före klockan 12.

- Det kommer in till oss som en man som är utåtagerande och som upplevs som obehaglig och hotfull av omgivningen, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist till TT.

Inledningsvis fick polisen ingen exakt adress utan vittnesuppgifter från flera håll.

- Det dröjer innan man skickar en patrull på detta eftersom man inte vet var personen är, säger Lundqvist.

När en patrull väl skickas ut och hittar mannen försöker han fly till fots, enligt polisen. Efter en kortare jakt till fots uppstår en konfrontation där polisen först skjuter varningsskott i luften.

- Det visar sig då att mannen har kniv. Den kniven gör han utfall med och i skeendet blir en polishund illa skuren, säger Rickard Lundqvist.

Mannen sköts med ett skott i ena benet. Han misstänks preliminärt för försök till grov misshandel eller grovt olaga hot, samt djurplågeri, och bevakas av polis på sjukhuset.

Polisen som avlossade skottet blir föremål för en internutredning.

Den skadade hunden fick allvarliga knivskador och vårdas på djursjukhus. "Utgången är just nu oviss", skriver polisen på sin hemsida.