Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Knivhöggs i ansiktet på centralstation

Chockade resenärer såg hur en man jagades med kniv på en av Stockholms centralstations perronger. Kort därefter stapplade en blödande man in på ett kafé i närheten – med skärskador i ansiktet och ena handen. – Vi vet inte exakt hur många personer det är som ska ha varit inblandade i detta, säger Eva Nilsson på polisens ledningscentral.

Personen kom blödande in på centralstationen i Stockholm med skador i sitt ansikte, enligt Aftonbladet. Före det hade polisen larmat om att flera personer – minst en av dem knivbeväpnad – setts jaga mannen på en av perrongerna, vid tåget mot Märsta.
– Det har varit ett bråk där men när vi kom till platsen tillsammans med ordningsvakter så gav sig inget brottsoffet tillkänna, säger Eva Nilsson på polisens ledningscenteal i Stockholm.

Larmet kom in vid 15.17, då om att en person ska ha haft en kniv i handen. Polis och ordningsvakter var snabbt på platsen men hittade inte någon av de inblandade, tills den blödande mannen stapplade in på kaféet i närheten. Mannen fick där hjälp att ringa 112 och ambulans och polis kom till kaféet.
– Ambulansen begärde att få med polis till platsen och först förstod vi inte att händelserna hängde ihop men del blev klart snabbt att det var så, säger Eva Nilsson hos Stockholmspolisen.

Efter att polisen konstaterat att bråket på perrongen som man fått larm om hängde ihop med den skadade mannen – fördes han till sjukhus. Det är ännu oklart hur allvarligt skadad mannen är.
– Men han har skador både i ansiktet och på en hand, säger polisens Eva Nilsson.
Är det försvarsskador?
– Mycket tyder på det enligt den uppfattning vår patrull har fått om situationen.

Polisen utreder det som ett mordförsök alternativt grov misshandel. Gärningsmännen var på fri fot vid 19-tiden.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.