Ännu ett kraftigt åskoväder drar in och en klass 1-varning har utfärdats för bland annat Örebro län. Arkivbild.
Ännu ett kraftigt åskoväder drar in och en klass 1-varning har utfärdats för bland annat Örebro län. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Klass 1-varning för åska i centrala Svealand

ANNONS

Ett kraftigt åskoväder drar in över centrala Svealand och SMHI har för natten mot tisdag utfärdat en klass 1-varning för åska i Örebro län, samt de sydöstra delarna av Värmlands län och Dalarnas län.

En klass 1-varning innebär omfattande och frekvent åska som medför stora störningar i el- och telefontrafiken. Lokalt kan det även förekomma mycket kraftiga vindbyar och skyfallsliknande regn, skriver SMHI.

I övrigt blir det under tisdagen fortsatt höga temperaturer längs med södra östkusten, från Stockholm till Blekinge, och det råder alltjämt mycket stor risk för skogs- och markbränder i området.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS