Den 1–12 november 2021 kommer klimattoppmötet att hålla i Glasgow. Det bekräftar miljö- och klimatminister Isabella Lövins (MP) pressekreterare för TT på torsdagen. Arkivbild.
Den 1–12 november 2021 kommer klimattoppmötet att hålla i Glasgow. Det bekräftar miljö- och klimatminister Isabella Lövins (MP) pressekreterare för TT på torsdagen. Arkivbild. Bild: Henrik Montgomery/TT

Klart med nytt datum för globala klimatmötet

Det internationella klimattoppmötet ställdes in i år på grund av coronakrisen. Nu är ett nytt datum bestämt – i november 2021 arrangeras det i Glasgow.

ANNONS

För snart två månader sedan kom beskedet om att klimattoppmötet COP26 i Glasgow ställs in på grund av coronapandemin. Sedan dess har FN:s klimatsekretariat UNFCCC sett över ett nytt datum, och nu är det hela klart.

Den 1–12 november 2021 kommer klimattoppmötet att hållas i Glasgow. Det bekräftar miljö- och klimatminister Isabella Lövins (MP) pressekreterare för TT. Beskedet blev klart under torsdagskvällen.

Isabella Lövin sade till TT i april, när mötets ställdes in, att det inte betydde att klimatarbetet pausas. Hon uppgav även att hon skulle ha kontakt med kollegor för att "inte "förlora momentum".

"Det är oerhört viktigt att den ekonomiska återhämtningen efter den här krisen klimatsäkras. Det är den fråga som blir den viktigaste med tanke på Coronakrisens stora ekonomiska påverkan", sade Lövin.

ANNONS

Klara Stefansson/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS