Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kidnappad utanför köpcentrum

En man ska under vapenhot ha slitits in i en skåpbil på vägen utanför köpcentrat Bromma Blocks i Stockholm. Nu söker ett stort antal poliser efter den kidnappade mannen och förövarna.

Det var vid 12:15-tiden under fredagen som en större bil, enligt uppgift en utlandsregistrerad ljus van, prejade en personbil på vägen i höjd med köpcentrat Bromma Blocks. Det rapporterade Aftonbladet om först.

Flera beväpnade personer ska ha hoppat ur bilen och slitit ut en man ur personbilen, han ska sedan ha dragits in i skåpbilen inför ögonen på sina vänner. Vidare har vittnen berättat att minst en person var beväpnad med en motorsåg, enligt vittnesuppgifter till Aftonbladet. De ska sedan ha försvunnit de i hög fart i riktning mot Rinkeby.

Ett stort antal poliser söker nu efter kidnapparna. Bland annat har piketen kallats in. 

– Vi söker aktivt efter den här skåpbilen. Dessutom har vi inlett en förundersökning om olaga frihetsberövande, alternativt människorov, alternativt olaga hot och vapenbrott. Just nu förhör poliser vittnen på plats, berättar polisens presstalesman Hesam Akbari för GP.

Stämmer det att en av gärningsmännen var beväpnad med en motorsåg?

– Vi har inga personer i förvar och har inte anträffat fordonet. Därför är det omöjligt för oss att kommentera vilken typ av vapen som kan ha använts vid detta misstänkta människorov.

Är personen som kidnappats känd av er sedan tidigare? 

– Såvitt jag vet så vet vi inte vem personen är så jag kan inte kommentera det i nuläget, säger polisens presstalesman Hesam Akbari.

En person greps klockan 15:30 på fredagseftermiddagen. Denna person är nu misstänkt för delaktighet i människorov alternativt olaga frihetsberövande. 

– Den personen har inte förhörts än. Det måste göras innan åklagare kan ta beslut om ett anhållande. Än så länge har vi inte hittat den som drabbats och ingen som kan tala för den drabbade, säger Albin Näverberg, informatör vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Polisen söker fortsatt efter andra som misstänks vara inblandade. Samtidigt som man söker efter den person som försvann.

– Det ska vara en man som försvunnit men jag har inga närmare uppgifter om personen ifråga. Vi är återhållsamma eftersom vi vet så lite. Det kan skada vår utredning om vi lämnar ut för mycket uppgifter, avslutar informatören Albin Näverberg.

 

Är du på plats? Vet du mer? Hör av dig till oss på GP. 

Mejl: [email protected] / Telefon: 031-17 20 10031-172010 / MMS: 72010

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.