Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild från Linköpings polis Facebookinlägg.

Katt åkte själv på tåg - nu söks ägaren

En gråvit katt hittades ensam på ett tåg på väg från Stockholm. Nu söker polisen efter ägaren till katten, som tas om hand på Linköpings polisstation.

Det var igår kväll vid 20:47 som en katt anlände till Linköpings tågstation. Katten kom utan matte eller husse och tros ha påbörjat sin resa i Stockholm, skriver Expressen.

Polisen i Linköping skrev under gårdagen på sin Facebook att de eftersöker ägaren till katten. De la även upp en bild på den gråvita ensamresenären. Nu är katten inackorderad på polisstationen och får mat, husrum och lite kel. Men enligt polisen så längtar katten hem. 

De uppmanar nu personer att höra av sig om de vet något om katten och hur den kna komma hem innan de avlutar inlägget med den glada tonen "tack på förtass".

Många har hört av sig

Tidigt under söndagsmorgonen hade redan över 15 000 personer följt uppmaningen och många uttryckte även sin glädje över polisinsatsen. Dock har ägaren inte dykt upp än.

- Tyvärr har ingen hört av sig, säger Johan Hägg, inspektör på Linköpingspolisen som förklarar att katten, vars namn är okänt för honom, kommer att lämnas in på ett lokalt hem för katter om matte eller husse inte hör av sig.

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.