Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Kan slippa livstid för Arbogamordet

Tidigare i år fälldes Mohammad Rajabi för ett mord i Arboga förra sommaren. Nu kan han slippa livstidstraff eftersom det oklart hur gammal han egentligen är. Om det visar sig att han inte fyllt 21 år vid brottstillfället kommer han inte dömas till livstid.

Det fortsätter att vara oklart exakt hur gammal Mohammad Rajabi är. Rättsmedicinalverket nya resultat visar att han troligtvis är över 18 år men ålderstesterna har inte kunnat visa om han är över eller under 21 år.

LÄS MER: Så satte Mohammad Rajabi dit sin flickvän

Mohammad Rajabi har erkänt att han mördade Johanna Möllers pappa och försökte mörda hennes mamma sommaren 2016. Tingsrätten har tidigare meddelat att de anser att han har gjort sig skyldig till mord och mordförsök.

Hur gammal Rajabi var vid dådet kommer att avgöra hur långt fängelsestraff han får. Maxstraffet för mord är livstid men kan bara utdelas till personer som fyllt 21 vid brottstillfället.

– Om tingsrätten håller med mig innebär det här att det absolut inte kan bli ett livstidsstraff utan då blir det ett tidsbestämt straff, säger Rajabis försvarsadvokat Lars Jähresten till TT.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.