Känd idrottsprofil till attack mot glassbil

ANNONS
|

Samtidigt ska han enligt glassbilens förare ha ropat argt: "Jag har sagt till er flera gånger att det måste bli ett slut på plinget." Det skriver Kvällsposten på nätet.

Kvällsposten har pratat med den 19-åriga glassbilsföraren som berättar att hon förväxlat sin färdplan och av misstag satt igång glassbilens melodisignal utanför Percy Nilssons hus i Höllviken i Skåne. Det trots att Nilsson tidigare kontaktat glassföretaget och bett dem att inte spela melodin på hans gata.

När glassbilen spelade melodin utanför hans hus på måndagskvällen ska Percy Nilsson enligt föraren ha gått fram till bilen med en borrmaskin i handen och borrat sönder vänster framdäck.

ANNONS

Polisen bekräftar till Kvällsposten att man fått in en anmälan om skadegörelse på platsen.

- Det är någon som inte uppskattar den ljuva musiken från Hemglass utanför sin bostad. Det finns en namngiven person som ska ha gjort detta, men jag säger inget om det, säger Erik Lövgren, inre befäl vid polisen i Ystad till Kvällsposten.

Percy Nilsson själv förnekar bestämt att han begått något brott.

– Jag hade borrmaskinen i handen, men jag använde den inte mot däcket. Tjejen måste ha kört på en skruv eller något annat på gatan som punkterat däcket, säger han till Aftonbladet.

Däremot säger Percy Nilsson till tidningen att han irriterar sig på glassbilens signal utanför hans hus och att han tänkt polisanmäla föraren för att hon fortsatte spela melodin.

– De tutar ju 400 gånger mellan klockan 16 och kvart över nio på måndagarna. Jag har pratat med deras advokat om detta. Jag har bett dem sluta, säger han.

ANNONS