Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Den man som misstänks för styckmordet i Kalix har erkänt gärningen. Arkivbild.

Källa: Svartsjuka bakom styckmord

Den man som misstänks för styckmordet i Kalix har erkänt omständigheterna men nekar till ansvar för brott. Motivet kan vara svartsjuka, uppger en källa för NSD.

Mannen greps och anhölls i fredags misstänkt för mord, efter att delar av den döde mannen hittats vid strandpromenaden längs älven i centrala Kalix i onsdags. I helgen har mannen i förhör medgivit att han orsakat offrets död.

-   Han erkänner gärningen men bestrider ansvar för brott. Jag vill inte störa utredningen så jag kan inte säga mer, men det kommer att klarna framöver. Häktningsförhandling kommer att hållas på måndag eller tisdag, sedan kan vi säga mer, säger den anhållnes advokat Jens Arnhof till TT.

Både offret och den misstänkte gärningsmannen har östeuropeisk härkomst.

Polisen har hittills valt att inte kommentera en eventuell motivbild. Men enligt en källa till NSD arbetar utredarna utifrån teorin att en sprucken kärleksrelation ligger bakom. Den anhållne mannen uppges leva ihop med en kvinna som tidigare haft en relation med den döde mannen.

Både Aftonbladet och NSD rapporterar med hänvisning till källor att polisen gjort viktiga fynd i en container i Kalix. Enligt NSD:s uppgifter ska ytterligare kroppsdelar ha hittats.

Senast vid lunch på måndag ska åklagaren fatta beslut om den misstänkte mannen ska begäras häktad eller inte.

"Under helgen har utredningen fortsatt med teknisk utredning, förhör och dörrknackning bland annat. Polisens effektiva arbete har gett bra resultat på kort tid", säger Anna Väppling, kammaråklagare och förundersökningsledare, i ett pressmeddelande från Åklagarmyndigheten.