Ett SJ-tåg mellan Umeå och Stockholm gick sönder på julafton. 150 passagerare drabbades. Arkivbild.
Ett SJ-tåg mellan Umeå och Stockholm gick sönder på julafton. 150 passagerare drabbades. Arkivbild.

Julresenärer drabbades när tåg gick sönder

ANNONS
|

Ett SJ-tåg mellan Umeå och Stockholm gick sönder på julafton. På tåget fanns 150 passagerare, varav vissa skulle ha nått Stockholm vid 14-tiden.

- Vi beklagar så klart det som har hänt och det är tråkigt för resenärerna, framför allt eftersom det är julafton, säger Dan Olofsson på SJ:s pressjour till TT.

Tåget gick sönder mellan Sundsvall och Hudiksvall i höjd med Gnarp och passagerarna fick kliva över till ett nytt tåg. SJ beräknar en försening på 3,5–4 timmar för de drabbade resenärerna.

ANNONS

- De drabbade kommer få tillbaka sina biljettpengar. Vi kommer även att kompensera dem på det trasiga tåget lite extra, eftersom det är julafton, säger Olofsson.

Ytterligare två tåg påverkades av det trasiga tåget: ett tåg på väg i andra riktningen, från Stockholm till Umeå, samt ett från Sundsvall till Stockholm. De väntas bli försenade med cirka 1,5 timme, enligt Dan Olofsson.

- Som tur är, är det inte så många som reser i dag så trafiken påverkas inte så mycket. Den största resdagen var i fredags, och sedan reste många även i går, säger han.

TT

ANNONS