Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Arkivbild.

Jimmie Åkessons hem attackerat

SD-ledaren Jimmie Åkessons hem i Sölvesborg utsattes för någon form av angrepp i går kväll. Enligt Åkesson själv har saker kastats på hus och bil och någon har ryckt i dörren.

Löfven fördömer attacken.

– Det är precis det här vi måste motarbeta. I demokratin har vi olika uppfattningar och det berättar vi för varandra, men vi förstör baske mig inte varandras hem, och ger sig på någons hem överhuvudtaget, säger han till TT:s reporter under ett besök i Hofors.

Ofredande och skadegörelse

Ärendet rubriceras som ofredande och skadegörelse, uppger polisen i region Syd.

Men jag kan inte gå in på några detaljer, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral.

Även Säkerhetspolisen (Säpo) är inkopplad.

När det gäller hot mot våra skyddspersoner och den centrala statsledningen så ser vi mycket allvarligt på det, säger Karl Melin vid Säpos presstjänst.

Vartefter polisen jobbar vidare med ärendet för att bringa klarhet i vad som inträffat exakt så får vi se om vi blir mer inkopplade eller inte, säger han.

Åkesson: Familjen skärrad

Jimmie Åkesson befann sig i Stockholm. Han säger vid en pressträff i riksdagen om ett annat ämne att han inte vet så mycket om händelsen.

Jag ska strax flyga hem och se hur det är med familjen som är ganska skärrad, säger Åkesson.

"Värsta attacken hittills på huset i går kväll och denna gång ville de (förutom att täcka fasaden och bilen med ägg och smälla raketer) även komma in i huset", skriver Åkessons sambo Louise Erixon på Facebook, enligt Expressen.