Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Jimmie Åkesson och sambon går skilda vägar. Bild: Vilhelm Stokstad/TT
Jimmie Åkesson och sambon går skilda vägar. Bild: Vilhelm Stokstad/TT

Jimmie Åkesson separerar

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson och hans sambo Louise Erixon har separerat. Det meddelar Louise Erixon på sociala medier.

"Tider förändras och livet går vidare. För att föregripa rykten och missförstånd bekräftar jag här att jag och Jimmie separerat sedan ett litet tag tillbaka."

Så skriver Jimmie Åkessons sambo på sin Facebooksida. Hon säger att det finns flera orsaker till att de flyttar isär.

De båda SD-politikerna har varit ett par i drygt tio år och har en son ihop. De träffades på en kryssningsresa med partiet men första gången Louise Erixon såg sin blivande fästman var hon bara 17 år. Då höll den nytillträdda partiledaren tal i Gävle och hon var där för att lyssna.

– Det var första gången jag träffade honom. Jag hade precis blivit aktiv, men det var flera år innan vi inledde någon form av relation. Jag har för mig att vi tog i hand och hälsade där, sa hon i en intervju med Expressen 2018.

Paret var förlovade och hade långt gångna planer på att gifta sig 2013. Inbjudningskorten var redan klara när Louise Erixon blev gravid och den storslagna festen sköts på framtiden. Sedan dess har de båda haft fullt upp med politiken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.