Bild: TT/Kollage
Bild: TT/Kollage

Jenny Söderholms gest till familjer under julen

Jenny Söderholm har tagit initiativet att öppna upp sitt hem under jul. - Jag gör det här för alla barnen, för att de ska få en fin jul, säger hon.

ANNONS
|

Umeåbon Jenny Söderholm, 38, tog ett beslut om att öppna upp sitt hem över jul och lade ut en annons om det på Blocket.Där bjuder hon in familjer till att spendera en traditionell svensk julafton med julmat och julstämning, tillsammans med hennes familj i Umeå, vilket P4 Västerbotten var först med att uppmärksamma.

En av anledningarna till initiativet är att hon, tillsammans med sin familj, precis har köpt ett nytt hus som är stort nog att få plats med flera familjer.

I annonsen ställer hon ett krav:

"Krav: ingen ska behöva sitta ensam på jul. Kanske är det du ensamstående mamma eller pappa med ett eller flera barn som känner att du inte har ekonomi att ordna en bra jul till ditt/dina barn. Då ställer vi upp."

ANNONS

- Tanken var att jag lade ut en annons för att förhoppningsvis kunna hjälpa en familj, nu har redan tre familjer hört av sig och jag har inte kunnat säga nej. De hade så tragiska och sorgliga historier bakom sig, berättar Jenny Söderholm.

Har fått gripande brev

Annonsen lades ut bara för ett par dagar sedan och det är många som har hört av sig och erbjudit sig till att bidra på något sätt.

- Det är för barnen jag gör det här, för att de ska ha en fin jul.Jag har fått väldigt gripande brev av familjer som har hört av sig, den ena berättelsen är mer sorglig än den andra, jag känner bara att man vill inte neka någon av de här familjerna.

Hon hoppas på att fler ska öppna upp sina hem för familjer som behöver stöd - men också att företag ska bli uppmärksammade avgesten.

- Istället för att ge en bok till sina anställda så kanske man kan ge en julbonus. Även om man har ett arbete så betyder inte det att man kan ha ekonomiska problem. Så det här kan vara något för arbetsgivarna att tänka på, säger hon.

ANNONS