Jan Jönsson (L) kan lämna politiken efter Tidöavtalet

Det så kallade Tidöavtalet har skapat kraftiga reaktioner inom Liberalerna. Nu funderar L-toppen Jan Jönsson om innehållet i avtalet är så pass illa att han borde lämna politiken helt.
– Det känns faktiskt väldigt, väldigt jobbigt, säger han till Expressen.

ANNONS
|

Liberalernas Jan Jönsson är kanske mest känd för allmänheten för den valkampanj han drev i Stockholms kollektivtrafik, där hans ansikte prydde bussarna i staden med texten: ”Så här ser han ut. Gängen värsta fiende”. Men Jönsson sitter också i Liberalernas partistyrelse och är avgående socialborgarråd i Stockholms stad.

Kritiserar Tidöavtalet

Efter att Liberalerna ingått det så kallade Tidöavtalet med Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har det väckts kraftig ilska internt i partiet.

Jan Jönsson har tidigare sagt till DN att ”ingen kan säga att det här är liberal politik” och nu kritiserar han också avtalet i en intervju med Expressen.

– Det är någonting som vi blivit tvungna att gå med på därför att vi är så små. Det gör ju inte att jag tycker att det är lättare att vi ska driva igenom den politiken. Det känns faktiskt väldigt, väldigt jobbigt, säger han till Expressen.

ANNONS

Kan hoppa av

Inte minst oroas av Jan Jönsson över den punkt som handlar om att utvisa utländska medborgare på grund av bristande vandel, det vill säga ett ”dåligt” levnadssätt.

– Om den här vandelspunkten blir så som den är formulerad så skulle jag säga att den inte går att rösta igenom, säger han till Expressen.

Innehållet i avtalet är för honom så pass illa att han håller på att överväga att lägga ner med politiken helt. Eftersom Jan Jönsson inte vill fatta något förhastat beslut ska han tänka igenom sitt beslut fram till jul.

– Jag är ju rektor och speciallärare så jag kan väl gå tillbaka till den världen, säger han till Expressen.

GP har sökt Jan Jönsson som har har meddelat via sin pressekreterare att han inte vill uttala sig mer om frågan.

LÄS MER:Annie Lööf: ”Liberal kraschlandning”

LÄS MER:Intern ilska inom Liberalerna: ”För arg för att prata”

LÄS MER:Internt mejl avslöjar: Johan Pehrson anmäls i egna partiet

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS