Allmänheten varnas för att röra sig i området där den skadskjutna björnen tros befinna sig. Arkivbild.
Allmänheten varnas för att röra sig i området där den skadskjutna björnen tros befinna sig. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Jakt på skadskjuten björn fortsätter

Jägare och polis har ännu inte hittat den skadskjutna björn som rör sig i ett område nära Torsby i Värmland. Björnen, som sköts i käken under fredagseftermiddagen i samband med jakt, utgör en omedelbar fara för allmänheten, bedömer polisen.

ANNONS

Sökandet avbröts på fredagskvällen och återupptogs tidigt på lördagsmorgonen.

– Björnen är uppretad, det går inte att springa ifrån den, det är förenat med livsfara, säger Lars Hedelin, presstalesperson vid polisen.

Enligt polisen är björnen förmodligen en fullvuxen hanne.

Allmänheten varnas för att röra sig i ett område öster om samhället Höljes i norra Värmland. Området begränsas av Södra Havsjön i nordväst, norra änden av Örsjön i nordöst, Örsjöberget i sydost och Kvarnsjödammen i sydväst.

Vid 15-tiden på lördagen tog eftersöksjägarna en paus i arbetet och avvaktar nu tills björnen upptäcks via teknisk övervakning eller vittnesmål från andra jägare i området.

ANNONS

– Det går inte att leta på måfå i den här skogen, det är ett jätteområde, säger Hedelin.

Under lördagen fick hundar upp ett spår efter björnen, men detta tappades senare.

– Eftersöksjägarna har varit i farten sedan i natt när det ljusnade, så de är ganska slut nu. De måste återhämta sig.

Björnen bedöms vara lika farlig som under fredagen, och allmänheten uppmanas även fortsättningsvis att hålla sig borta. Enligt polisen har allmänheten lyssnat till uppmaningarna, och hittills har inga obehöriga påkommits i området.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS