"Jag kommer bryta mot en massa klädkoder"

ANNONS
|

Hur känns det att leda dopsändningen, du börjar bli rutinerad nu efter bröllopssändningen?

– Ja, jag tar det som att jag gjorde ett bra jobb med bröllopet eftersom jag fick frågan igen. Det är förstås väldigt roligt, men också en utmaning. Det är mycket hemlighetsmakeri, vi jobbar hårt för att få till en riktigt bra sändning. Men jag är ingen hovreporter och har inga ambitioner att bli någon sådan heller. Jag är inriktad på att göra ett gott journalistiskt arbete.

Vad är det för klädkod på ett dop?

– På det här dopet är det förmiddagsdräkt, en ganska ovanlig klädkod i Sverige. Jag skulle gissa att många som fick inbjudan först blev glada men sedan oroade sig för vad de skulle ha på sig. Som man har du kostym eller schakett. Som kvinna ska du ha en snygg och prydlig klänning och dräktjacka eller dräkt. I ett lite finare tyg, gärna siden eller liknande. Det får inte vara för urringat, och inte för kort.

ANNONS

Vad ska du ha på dig själv?

– Jag provade en klänning här i går. Jag kommer bryta mot en väldans massa klädkoder, det ser jag fram emot. Jag kommer inte vara iklädd någon förmiddagsdräkt, det kan jag säga. Det kommer bli mycket roligare. Jag kommer också byta klänning under sändning, och ha två eller tre olika klänningar.

Är din egen dotter döpt?

– Ja, det är hon. Vi döpte henne i somras. För mig kändes det viktigt, även om många väljer bort det i dag. Det kändes viktigt att fira vår lilla dotter på något sätt. När det gäller namnet Estelle så tycker jag det är roligt att de lyckades finta bort alla proffstyckare, ingen gissade på det namnet. Det är ju inget traditionellt kungligt namn, de passade på att skapa nya traditioner.

Vad kan det bli för överraskningar under dopet?

– Det kan väl i så fall vara musiken. Det är där de kan sätta sin egen ganska tydliga prägel. Det gjorde de ju under bröllopet, med Björn Skifs och Agnes. Jag tror att de kan överraska och välja något otippat även under dopet.

ANNONS