Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Pojken hade varit föremål för elva socialutredningar före mordet – nu startas en utredning om vad socialtjänsten kunde gjort bättre. Arkivbild.
Pojken hade varit föremål för elva socialutredningar före mordet – nu startas en utredning om vad socialtjänsten kunde gjort bättre. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Jönköping startar utredning efter knivmord

Jönköpings kommun startar en lex Sara-utredning sedan en 14-åring som socialtjänsten haft mycket kontakt med nu misstänks för mord, rapporterar Sveriges Radio Jönköping.

Pojken misstänks vara inblandad i mordet på en 17-åring som knivskars i en park i Huskvarna så svårt att han dog. Den misstänkte pojken hade varit föremål för elva socialutredningar före mordet. Så sent som 2019 övervägde socialtjänsten att tvångsomhänderta honom.

– Vi vill ta reda på om det är något vi missat, eller om vi kunde gjort något bättre för att undvika att den här 14-åringen hamnat i den här situationen, säger Lilian Elmqvist, områdeschef på socialtjänsten i Jönköping.

Socialtjänsten kommer också att begära en så kallad bevistalan. Eftersom pojken är minderårig hålls ingen rättegång, men under en bevistalan lägger åklagaren fram bevisen mot pojken i en domstol, som får försöka klarlägga vad som hänt.