Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/10

Jättekrock på E18 - en död och minst 2o skadade

En person har avlidit och minst 20 personer är förda till sjukhus efter en massiv krock på E18 mellan Arboga och Köping i Västmanland. Vägen var avspärrad större delen av natten men ska nu ha öppnat igen.

Masskrocken ska ha skett med en betonglastbil, en buss och flera personbilar. Olyckan inträffade vid 19-tiden under tisdagskvällen vid trafikplatsen Gräsnäs i Västmanland. Ambulans, polis och räddningstjänst begav sig till olycksplatsen och beskrev olyckan som allvarlig.

En person avliden - minst 20 skadade

Vid 23.30-tiden på tisdagskvällen uppger polisen att antalet skadade ska uppgå till minst 20 personer och några av dem ska vara allvarligt skadade. De är alla förda till olika sjukhus i Örebro, Eskilstuna och Västerås.

– Nu väntar ett stort bärgningsarbete av bilarna och två tyngre fordon. Vi kommer att hålla avspärrningar under lång tid och leder om trafiken, sa Anders Hedström, presstalesperson vid polisen i Västmanland på tisdagskvällen

Olycksplatsen uppges ha sträckt sig flera hundra meter, enligt TT. Under morgonen kunde vägen öppna för trafik igen, uppger Sveriges Radio. 

Det finns också uppgifter om att bussen hade kört in i en stillastående lastbil, enligt tidningen VLT. Det har dock inte bekräftats av polisen.

Polisen anar att halkan bidrog till olyckan

Man vet ännu inte vad som kan orsakat olyckan men Anders Hedström, anar att vägunderlaget kan ha påverkat.

- Det är för tidigt att säga hur olyckan gått till men vi har ju ett besvärligt trafikläge med halka och det kan ju ha varit en bidragande faktor. Det var ju sol och plusgrader på dagen och sen på kvällen blev det halt på vägarna och dimma, säger Hedström.

På grund av att de olycksdrabbade befinner sig på olika sjukhus med olika fall av skador kommer insamlingen av information kring olyckan att ta tid.

- Vi har påbörjat en utredning men det är ju många som ska höras, både vittnen och de som varit med i olyckan, för att vi ska få en hel bild av det som skett på platsen, säger Hedström. 

SMHI varnar för halka

SMHI har gått ut med 37 vädervarningar gällande snöfall, kuling och ishalka på vägarna. Nederbörden ska påverka vägarna och polisen rekommenderar att vara försiktiga i trafiken.

Läs mer: Varning för ishalka och kuling 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.