Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) vill säkra järnvägstrafik mellan Trelleborg och Tyskland. Arkivbild.
Infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) vill säkra järnvägstrafik mellan Trelleborg och Tyskland. Arkivbild. Bild: Stina Stjernkvist / TT

Järnvägsfärjetrafik mot Tyskland under lupp

ANNONS

Transporterna på tågfärjeförbindelsen mellan Trelleborg och Tyskland har minskat kraftigt på senare tid och regeringen ger nu Trafikverket i uppdrag att föreslå åtgärder för att trafiken ska kunna finnas kvar i framtiden.

"Tågfärjeförbindelsen mellan Trelleborg och Tyskland är viktig för både person- och godstrafik. Inte minst för att upprätthålla samhällsviktiga transporter både under normalfall och i kriser", säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S) i en kommentar.

Han konstaterar att de ekonomiska förutsättningarna för att ha kvar trafiken har försvårats. Trafikverket ska därför analysera vilken funktion förbindelsen har, särskilt ur ett beredskapsperspektiv, och myndigheten ska också utreda industrins behov av järnvägsfärjetrafik.

Uppdraget ska redovisas senast den 15 januari 2021.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS