En femårig pojke som försvann från ett HVB-hem i Hagfors hittades död i en å tidigare i juni. Nu JO-anmäls Ivo som borde ha agerat på brister som HVB-hemmet hade, enligt anmälaren. Foto: Arkivbild
En femårig pojke som försvann från ett HVB-hem i Hagfors hittades död i en å tidigare i juni. Nu JO-anmäls Ivo som borde ha agerat på brister som HVB-hemmet hade, enligt anmälaren. Foto: Arkivbild Bild: Joachim Lagercrantz/TT

Ivo JO-anmäls efter femårings död i Hagfors

ANNONS

Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) JO-anmäls efter att en femåring hittades död i en å i värmländska Hagfors, rapporterar lokala medier.

Pojken bodde på ett HVB-hem men försvann tidigt en morgon i juni. Han hittades senare död vid ån. Efter händelsen så stängdes HVB-hemmet, efter beslut från Ivo. Men personen som har anmält menar att Ivo borde ha agerat snabbare, eftersom det sedan tidigare fanns rapporterade brister kring HVB-hemmet, rapporterar lokala medier.

"Ivo borde även ha uppmärksammat den kraftiga underbemanningen vid sina tillsyner", står det i anmälan enligt nwt.se.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS